AJÁNLÓ


Az én Tibetem

Najmányi László író, képző- és színházművész havi rendszerességű műsorának témája ezúttal Tibet. Személyes élmények és kötődések alapján beszél Tibet múltjáról, vallási hagyományairól, kultúrájáról, művészetéről, a tibeti emberekről, Tibet és Magyarország szellemi kapcsolatáról, a kínai kormány terrorja elleni nemzetközi összefogásról, és bemutatja 2008-ban készített Free Tibet című video művét.

Részlet a Free Tibet video zenéjéből

Wim Vandekeybus – Ultima Vez: Spiegel
Trafó Kortárs Művészetek Háza, 2008. április. 4. 20:00, április 5. 20:00


http://www.trafo.hu/programs/1336

„Retrospektív” Wim Vandekeybus, a flamand kortárs táncélet egyik legismertebb koreográfusának munkáiból. Az előadás anyaga az elmúlt 20 év koreográfiáinak legjobbjaiból válogat. A szakma fenegyerekeként induló Vandekeybus1992-től időről időre felbukkan Magyarországon is koreográfiáival (első alkalommal az Immer das Selbe Gelogen című előadással, Petőfi Csarnok,1992, utoljára pedig 2006-ban) és táncfilmjeivel (a Nemzetközi Táncfilm Fesztivál keretén belül láthatták az érdeklődők például a Dust és a Blush című munkákat). Együtt dolgozik zeneszerzőkkel, filmesekkel és képzőművészekkel (Jan Fabre). A Keersmaker tanítvány világhírét az 1987-ben bemutatott What the body does not remember hozza meg, azóta is töretlenül a fizikai színház formanyelvét tágítgatja….

Jim Jarmush: Florida, a paradicsom
m2 ápr. 4. 21:40


Richard Edson és Bálint Eszter a Florida, a paradicsom című filmben

Ha valaki nem szívesen mozdul, viszont szívesen néz meg (újra) egy mértékkel deprimáló filmet, akkor John Lurie, Bálint Eszter és Richard Edson főszereplésével az 1984-es fekete-fehér Jarmush filmbe nyugodtan belemerülhet. Alig történik valami, de atmoszféra, tehetetlenség és road movie…az van.

FREMDKÖRPER 2002 (exindex.hu)
Hámos Gusztáv: A sziget fele nem félsziget
(Átkelés életrajzi és földrajzi határokon 1980-2008) VIDEO RETRO(PER)SPEKTÍV
Millenáris Pixel Galéria 2008. március 15 – április 20. www.millenaris.hu

A Pixel Galéria a magyar származású, külföldre szakadt médiaművészeket szerepeltető sorozatában az 1979-től Berlinben élő Hámos Gusztáv (1955) filmjei kerülnek bemutatásra.

A türelmes látogató nem csupán betekintést nyerhet Hámos filmes életművébe, de a filmek installálásának köszönhetően mélyenbb összefüggéseket is felfedezhet a képek és a motívumok között: tizennyolc képernyőn keresztül hat rövidfilm kerül kilencven filmfragmentummal kapcsolatba…

Partíció – Intermédia öt kontinensről

Debrecen, Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ
2008. március 13 – május 11.

2007 őszén a Modem nemzetközi intermédia-fesztivált és workshopot rendezett Debrecenben I. Intermodem Fesztivál címmel.

A workshop résztvevői egy héten keresztül dolgoztak a helyszínen rendelkezésre álló számítógépek segítségével. Emellett a Nemzetközi Virtuális Műhely – 13 országból származó 20 intermédia-művész – munkáit tekinthették meg a látogatók. A most bemutatott kiállítás az INTERMODEM valamennyi résztvevőjének alkotását bemutatja 35 művész 30 művén keresztül. Három és fél órányi videóanyag…

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány