Új szerkesztőség a tranzitblogon

A mai nap folyamán Bodó Balázsnak, Kürti Emesének, Süvecz Emesének és Szemerey Samunak – a blog új szerző/szerkesztőgárdájának rövid témafelvető posztjait lehet olvasni (ld. alábbi bejegyzések).

4 thoughts on “Új szerkesztőség a tranzitblogon

  1. Ne vegye senki tiszteletlenségnek, de hadd kérdezzem már meg: a régi szerkesztőségi tagoknak elege lett, nem feleltek meg, más foglalatosság után néztek, kirúgták őket, vagy a szponzor akart változtatni?
    Netán vetésforgó van, hogy mindig frissüljön a csapat és a vezetés?

  2. @iparterves: az utóbbi ld.:

    Rólunk
    2007.12.04. 19:02 | | tranzitblog

    A tranzit.blog.hu többszerzős artblog, témája a vizuális kultúra. Legfontosabb célja, hogy a vizualitás minél tágabban értelmezett területéről szóljon mindenkihez, akit a dolog érdekel vagy érdekelhet. Egy kortárs képzőművészeti kiállítás épp úgy szóba kerülhet itt, mint egy utcai tüntetés, egy graffiti, egy weboldal vagy akár egy TV reklám. Az artblog alcíme kritika és vizualitás, mivel a vizuális jelenségek kapcsán nem az „érdek nélküli szépséget“ szándékozzuk bemutatni. Ellenkezőleg, a megjelenő írások terveink szerint a látványt meghatározó világnézeteket tisztázzák, ily módon segítik az olvasót a tájékozódásban.

    A tranzit.blog.hu három rovattal jelentkezett, az elkövetkező időszakban elsősorban a blog rovat frissül. Ennek cikkeit főleg korábbi szerzőinkből összeálló, meghatározott időszakra (egyelőre három havonta) szerveződő szerzői és szerkesztői csoportok írják. A későbbiekben lehetőség nyílik majd hírek és egyéb anyagok szabad beküldésére is.

    A tranzit.blog.hu logója egy a hetvenes években használt magyar köztéri táblára utal, mely egy adott helyszínre vonatkozóan megtiltotta a fényképezést. Ilyen tábláról készített annak idején fényképet egy kiemelkedően fontos magyar képzőművész, Erdély Miklós. Választott logónk egyrészt tisztelgés Erdély Miklós által képviselt kritikai művészet előtt, másrészt egy kérdésfelvetés a jelenkor embere számára: milyen vizuális formában és milyen tartalommal lehet manapság a bennünket körülvevő világról kritikusan gondolkodni?

  3. Még júniusban feltettem egy, azóta is megválaszolatlan kérdést: szeptember lesz a váltás?
    Nos, nem lett. Vagy csak készülődik?

    Van még egy kérdésem: Süvecz Emese idézi a 2007-es programnyilatkozatukat, amely ezt is tartalmazza: “A későbbiekben lehetőség nyílik majd hírek és egyéb anyagok szabad beküldésére is.”

    Mikor van/lesz az a “későbbiekben”?

Comments are closed.

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány