tranzitblog 2011


Március 16, szerdán este 6-tól tranzitblog buli és kiállítás a Laborban. Cím: 1053 Budapest, Képíró u. 6. Részletekről lejebb lehet olvasni.

 

 

 

 

 

Március 16-án szerdán a tranzitblog offline alkalmával új és régebbi szerzőinkkel találkozhattok és az alábbi programokkal várunk benneteket:

Tranzitblog Tudásfa
Társasjáték
Agora, ahol megszólalnak és aktuális érdeklődésükről, tervezett blogbejegyzésükről beszélnek a 2011-es szerzők közül:

Andrási Gábor
Csillag Gábor
Frazon Zsófia
Junghaus Timea
Keserü Katalin
Kovai Cecília
maxigas
Müllner András
Nagy Gergő
Polyák Levente
Sándor Bea
Stenczer Sári
Szanyi Ágnes
Varga Tünde

zene: DJ Bodoo, bor: Sexardicum Borkereskedés

A hátteret Khoór Lilla és Süvecz Emese koncepciója alapján a blogon megjelent diskurzusok, jellegzetes pillanatok térbeli bemutatása adja.
A kiállítás megtekinthető március 17-18-án, 16.00-20.00 óra között.

Helyszín: Labor, Budapest, V. kerület, Képíró utca 6.
Offline kezdés: 18.00 óra.

 

Az esemény apropója a blog működésének újragondolása, az eredeti koncepció erőteljesebb tudatosítása. A tranzitblog több mint blog, célja a tranzit.hu missziójának konkrét gyakorlati megvalósítása: a képzőművészeti gondolkodás segítségével igyekszik közvetíteni különféle közösségek és tudások között. Olyan embereket szólaltat meg, akik a jelen szempontjából hasznos és elgondolkodtató ismereteket es gondolatokat képviselnek a vizuális kultúra tágan értelmezett területének érintésével, melyek nélkülözhetetlen része a kritikai megközelítés is. A blog nem a műkritika vagy valamely tudományos diskurzus területén szervez platformot, elsődleges célja a képzőművészeti közeg interdiszciplináris jellegének erősítése, és ennek tudatosítása más szakmák és tevékenységek képviselői felé. A blog szakmai találkozások és tudáscserék otthonává szeretne válni, olyan emberekhez kíván szólni, akiket a vizuális kultúra változatos területe érdekel.

 

                                                                    ***

2011 során visszatérünk a heti blogger struktúrához, mivel a közös szerkesztés-írás ötlet nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Első bloggerünk maxigas lesz, őt már ismerhetitek, hisz számos bejegyzést publikált nálunk indulásunk óta.

 

 

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány