TRAFÓ – Hálózatba kötve. Konferencia a Trafó jövőjéről (Részletek)

Kulturális szakemberek és egyetemi oktatók civil kezdeményezésben, múlt pénteken konferenciát szerveztek  a Trafó jövőjéről. Az alábbiakban két részletet lehet látni a konferencián elhangzottakból, valamint a szervezők szöveges felhívását lehet elolvasni.

Helyszín: Ludwig Múzeum Kék terme
December, 16 péntek.

 

A Trafó Kortárs Művészetek Háza 1998-as megnyitásával egy új, mindaddig nem létező profilú kulturális-innovációs központ jelent meg a Főváros kulturális térképén. Az intézmény az elmúlt 13 év alatt úgy a nemzetközi előadóművészeti, médiaművészeti és képzőművészeti kezdeményezések, csoportok és projektek megismertetése, mint a hazai független táncprodukciók, színházi előadások bemutatása és a nemzetközi művészeti vérkeringésbe történő becsatlakoztatása kapcsán megkerülhetetlenné vált.

A tulajdonos Fővárosi Önkormányzat a Trafó ügyvezetői igazgatói pozíciójára pályázatot írt ki, amelyre ketten nyújtották be elképzeléseiket; a szakmai bizottság véleménye alapján a kinevezésről a főpolgármester határoz, várhatóan még ebben az évben. Kulturális szakemberek és egyetemi oktatók civil kezdeményezésben konferenciát szervezünk annak érdekében, hogy a kurátorok és a döntéshozók számára szakmai segítséget nyújtsunk a döntéshozatal előkészítésében.

Az előadások során először az elméleti, majd a gyakorlati szempontok ismertetésével kívánjuk bizonyítékát adni annak, hogy a Trafó profiljának megőrzése közérdek, ami – a kiírással összhangban – a következő vezetés fejlesztési tervei alapjául kell, hogy szolgáljon.
A konferencia időpontja 2012. december 16., péntek 12:00.
Helyszíne a Ludwig Múzeum Kék terme.

A konferencián előad György Péter, Vályi Gábor, Szemerey Samu, Inkei Péter, Fuchs Lívia, Mélyi József, Végső Zoltán, Gáspár Máté és Csonka András.
Az előadások végén szabad kérdésfeltevésre és vitára is lehetőség lesz.

 

 

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány