AJÁNLÓ

Beckett, Beckett

Beckett-szezon mindenütt. Miközben a Brooklyn Music Academy-ben a Brit Nemzeti Színház – vagyis Fiona Shaw – játssza a „Boldog Napok“ c. monológot, a New York Theater Workshop „Beckett Shorts“ címmel mutat be darabot, Mikhail Baryshnikov főszereplésével, Philip Glass zenéjével és Alexander Brodszkij díszleteivel. Aki épp nincs New Yorkban, az sem jár rosszul: A Shu Workshop /Harminchármas bejáró project „Me to play“ című előadása is Beckett-darabokból készült. Január 18-án a Bakelit M.A.C. Színházban.

Brooklyn Academy of Music
Peter Jay Sharp Building / 30 Lafayette Avenue / Brooklyn, NY 11217
New York Theater Workshop
79 East Fourth Street
New York, NY 10003
Bakelit Multi Art Center
1095, Budapest, Soroksári út 164.


Shigeru Ban előadása

Shigeru Ban korunk egyik legismertebb építésze. Legújabb munkái között szerepel a szöuli Papertainer Múzeum, a metz-i Pompidou Központ és a tokiói Hayek Központ.  Shigeru Ban építészet és környezet kapcsolatáról fog beszélni január 22-én, kedden este 7 órakor, a Cooper Union-ban.
The Cooper Union, The Great Hall 7 East 7th Street

Berlin fényei

2007 nyarán Berlinben megnyílt a „New York States of Mind“ című nagy kiállítás a Haus der Kulturen der Welt-ben. A kölcsönösség jegyében New York 2007 őszén és 2008 első hónapjaiban Berlinre fókuszál. A Center for Architecture-ben még tart az összehasonlító Berlin-New York-kiállítás és péntekenként a Berlin-filmklub. A PS1-ban 14 külön kamrában látható Werner Fassbinder felújított Berlin Alexanderplatz című filmje – filmsorozata. A 13 órát is meghaladó hosszúságú film berlini bemutatója után először látható restaurált változatában. A Columbia Egyetem január 25-én építészeti konferenciát tart. A „Return Emigrations“ elnevezésű esemény a német modernista építészet, és különösképpen a Bauhaus hatását vizsgálja a második világháború után, Németországban és az Egyesült Államokban.


Center for Architecture
536 LaGuardia Place, NY 10012
PS.1 22-25 Jackson Avenue a 46th Avenue sarkán, Long Island City, NY 11101
Columbia University
612 Schermerhorn Hall,1190 Amsterdam Avenue, NY 10027

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány