AJÁNLÓ

Designékszerek

Péter Vladimir fémműves formatervezők generációit „nevelte fel” több mint két évtizedes egyetemi tanári munkásságának eredményeként, s nem mellesleg időközben létrehozta és kiteljesítette a Wladis márkanevet és galériát. A designművészet talán legismertebb hazai alkotója. Könyve időrend és fejlődéstörténet nélkül, párhuzamosan mutatja be életének eseménytörténetét, a mindennapjait állandóan kísérő rajzokat, terveket, vázlatokat és az általa tervezett pazar tárgyakat. Személyessége, precíz szerkesztettsége és kivitelezése, a kiváló minőségű fotók a mesterhez és tárgyaihoz méltók. (Péter Vladimir könyve, Terc Kiadó, 2007)

A Föld szeme

A 2007-ben újra kiosztott Essl Award ismét reflektorfénybe helyezett néhány fiatal alkotót. A tavaly második díjat nyert Horváth Dániel idén már egy kereskedelmi galéria művészeként állít ki. Különleges hangulatú festményei A Földnek szeme van, az erdőnek pedig füle című kiállításán a NextArt Galériában (Budapest, V. ker. Aulich u. 4-6.), Budapest egyik legfiatalabb műkereskedelmi intézményében tekinthetők meg január 17-től február 23-ig. A művész alkotásait a budapesti tárlattal párhuzamosan az Essl Gyűjtemény kitűnő és igen rangos ausztriai múzeuma is bemutatja.

„A múltat végképp eltörölni…”

Lehet-e a múltat eltörölni, túlélni, van-e élet a Szovjet Birodalom széthullása után? Ezt a kérdést boncolgatja a Lázár Eszter kurátor által jegyzett, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Termében (Budapest, VI. ker. Andrássy út 69-71.) január 30-ig látható kiállítás. Az Utódallamok című nemzetközi tárlat orosz, belorusz, örmény, grúz, ukrán, litván, észt művészek munkáiból válogat, melyek 2002 és 2008 között készültek. Az alkotók más-más életkorúak, emlékeik, nézőpontjaik, habitusuk tükrében különböző reflexiók rajzolódnak ki. Az új világból tekintenek vissza a múltra, melynek megértésére, feldolgozására tesznek kísérletet.

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány