Ajánló

Plakátkönyv

Egy plakátról rengeteg dolog leolvasható egy korról: politikai, reklám vagy kulturális üzenethordozóként a tipográfia és a képi megjelenés együttese áll össze a figyelemfelhívó vizuális megjelenéssé. Az utóbbi száz év magyarországi plakátművészet mutatja be évtizedekre osztva Bakos Katalin könyve. A szerző az alkalmazott grafika sajátos területének művészettörténész-szakértője.

Bakos Katalin: 10×10 év az utcán. A magyar plakátművészet története 1890-1990, Corvina, 2007

Máté András plakátja

Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásárt rendeznek a Fiatal Képzőművészek Stúdiójában december 22-én 14 és 17 óra között (1077 Budapest, Rottenbiller u. 35.). A fiatal művészek egyesületének tagjai a 35 év alatti képzőművészek, akik tagságáról szakmai vezetőség dönt. A kirakodásra vitt munkák minősége tehát garantált, az árak pedig valószínűleg megfizethetők!

Fischer Judit: Üveggolyó, akvarell, 2006                             Fischer Judit: Guriga, akvarell, 2006

Világító dobozok

Különféle lightboxok, jelen esetben hátulról illetve belülről megvilágított digitális grafikák, manipulált régi fotók, objektek láthatók január közepéig a Videospace Budapest galériájában(1092 Budapest, Ráday u. 56.). A kiállítás kurátorai a galéria vezetője Eike Berg és Regős Andrea. A művészek, akiktől a hazai médiaművészet legkülönbözőbb pozícióit bemutatni kívánó galéria mostani projektjében munkákat láthatunk Csáky Marianne, Eperjesi Ágnes, Keserue Zsolt, KissPál Szabolcs, Ravasz András, Szabics Ágnes, Várnai Gyula.

 


Young-hae Chang Heavy Industries

Dakota, Cunnilungus in North Korea, Pao Pao, Rain on the Sea – önálló szavak, mondatok villannak fel a képernyőn különböző színekben és méretekben, s közben jazz szól. A dél-koreai média művész Young-Hae Chang és az amerikai Marc Voge sok éve látható projektje a Young-hae Chang Heavy Industries, szöveg és hangok letisztult, a web minden egyéb megszokott mutatványától (grafika, fotók, interaktivitás) megfosztott kombinációja.

www.yhchang.com

 

One thought on “Ajánló

Comments are closed.

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány