Ajánló

Maszk nélkül nem is lehetsz jelen

http://maxigas.hu/tra/eye_gun.jpg

Egész szombat-vasárnap eszem-iszom, alkotók és alkotások, zene és játék a reaktorok gyerekek szervezésében. Neve is van: kipakolás.
(Kép forrás.)

Flexibilis struktúrák

http://maxigas.hu/tra/1.jpg

Instant program csütörtök este (remélem kiér addig ez a poszt). Celine Condorelli (építész) előadása és Kasia Korczak (designer) Slavs & Tatars című projektjének bemutatója. Kitchen Budapest – médialabor szervezés, így benézhetsz a színfalak mögé is, hogy hogy készülnek azok a dolgok, amikről csak később derül ki, hogy művészet, aktivizmus, technológia fejlesztés vagy poén… 🙂

Taxonómia és archívum

http://maxigas.hu/tra/pics.jpg

A Centrális Galéria gazdája maga is egy archívum, és mindig is csodáltam az antiművészeti érzékenységüket — ez egy olyan fajta radikalitás amit csak akkor lehet csinálni ha a nagytőke áll mögötted. Viszont most pont az archívumokról csinálnak kiállítást, ami még érdekesebb. A kiállítás fővédnöke a svéd Carl Linnaeus nevű botanikus, akiről én is csak a Wikipédiáról tudom, hogy ki. Kiváncsi vagyok mindnyájunk szeretett szabad információforrása benne lesz-e a kiállításban, mert a Human Genome Project igen.

Graffiti Research Lab

http://maxigas.hu/tra/grl.jpg

Végre egy médialabor ahol nem csak a levegőbe fejlesztenek, hanem a társadalmi hatás és a hedonista faktor is a helyén van. A high-tech graffiti fenegyerekei most mesterkurzust tartanak Ausztráliában. A workshop zártkörű, de remélem be lehet pillantani a folyamatba vagy legalább az eredményekbe a honlapokon keresztül.

Nulladik Transznacionálé

http://maxigas.hu/tra/pink_rabbit.jpg

A Nulladik Transznacionálé az új mozgalmi ideológiai esztétikai és politikai platformja, szoros egyetértésben és együttműdökdésben a Parazita Gerilla Ágenssel (PGA) és a flexibilis munkások (művészek, kutatók, illegális bevándorló mosogatószemélyzet…) érdekvédelmi mozgalmával, a EuroMayDay kezdeményezéssel. Mi jön a globalizációkritika után? Éjsötét anarchizmus, felforgató rózsaszín queer nemi gyakorlat és klorofill zöld ökológia! A nyár végén Malmőben lesz az esemény, az alapokat azonban jövő héten egészen közel, a Szlovéniai Mariborban fektetjük le.

Rádió-művészeti performance

http://maxigas.hu/tra/whitehead.jpg

Az OKNO belga médialabor, ahol "folyamat-központú" tevékenység folyik, vagyis az egyes események hosszabb folyamatokba illeszkednek, és nem csak sztárokat hívnak meg egy-egy látványos eseményre. Egy hónappal ezelőtt volt szerencsém náluk vendégeskedni — békés bütykölés, valódi perspektívában. Most Gregory Whitehead lakik a csatorna mellett a harmadik emeleten, és ha rádióművészet akkor biztos lesz élő Internetes audio/videó is belőle amit itthonról is lehet követni.

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány