AJÁNLÓ

Kopasz Tamás képzőművész kiállítása
Rodin Galéria
2008. január 19. – 2008. február 19.

A rég halottnak hitt, töbször megsiratott és eltemetett expresszionalizmus él és virágzik Kopasz Tamás képzőművészetében. Mélyről jövő, erős színek, indulatos ecsetkezelés, nem verbalizálható üzenetek. Ezek a képek minden kontextusban ugyanazt mondják és figyelnek téged.
(Forrás: artportal.hu)

Rodin meghívó, Kopasz Tamás festménye.
Forrás: artportal.hu

Szíj Kamilla grafikusművész kiállítása
Művészetek Háza – Miskolc
2008. január 18. – 2008. február 29.

Posztkonceptuális, posztminimalista, grafikai lapokból megálmodott installációk. Az evolúció kezdeteinek homályából a jövő ködébe vesző, fejlődésmentes haladás, mindig ugyanazok a körök, mindig ugyanaz a nagyvonalú egymásrahalmozás (superimposition). Szíj Kamilla formáit az árnyékok manifesztálják könyörtelenül.
(Forrás: artportal.hu)

 
II. Gyermek – Játék – A nemzedékek a gyermekekért című pályázat anyagából válogatott időszaki kiállítás
Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely (Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat)
2008. január 20. – 2008. február 24.

Korunk gyermekeinek élete bizony megszépítésre szorul, hogy túl tudják élni napjaink végtelen sivárságát, jövőkép-nélküli egyformaságát, és ne kiégve, koravénen, keserűen ordítozva, hanem frissen, üdén és mosolyogva kínálják majd magukat a globális világpiacon. Játékokat, használati tárgyakat, Najmányi László, Irány a munkaerőpiac
(Job Market), 2007
ruhákat tervező művészek alkotásait láthatjuk a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Formatervezési Tanács országos pályázatára beérkezett művek közül.
(Forrás: artportal.hu)

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány