Vakfolt

Eike 2001-ben még személyesen kézbesítette a meghívókat
Ma, kedden, egyidőben lesz megrendezve Budapesten négy olyan esemény  lumú, kiscell, parthenon fríz, chinese characters ami remélhetőleg nagyjából ugyanazt a közönséget érinti. Vagy jó lenne, ha érintené de nem fogja, mert kortárs művészeti kis és nagy intézményeink autizmusa mindennél erősebb. Eredetileg persze öt lett volna egyidőben, de a Videospace ezt a helyzetet látva elegánsan kitért, és Eike megváltoztatta galériabeszélgetésének időpontját: áttette 7-ére.

Csupán pár hete annak, hogy az ilyen, mindenkinek rossz helyzetek elkerülésére létrehozott ikon alkotója így panaszkodott az artinfón:

A csatát elvesztettük, a háborút talán még nem.

Kedves felhasználóink!

Tegnap, Valentin napon az egymásra oda-nem-figyelés győzedelmeskedett a jól felfogott érdek felett. Az ikon nyolcadik születésnapját az idén nem tortakonferenciával, hanem egy rekorddal ünnepeltük. Az egymásnak hátatfordítás rekordjával:

http://www.ikon.hu/main?Action=time&days=733451

Kilenc regisztrált esemény ugyanarra a napra, (többnyire) ugyanannak a közönségnek, és még számolatlanlanul a regisztrálatlanok. NO COMMENT!
Bízom benne, hogy már csak pár év megfeszített munka, és a helyzet javulni fog.

Koronczi Endre
Ikon

A kortárs képzűművészeti élet egyéb eseményeivel kapcsolatos
Adatokat/információkat megtalálhatja a http://www.ikon.hu

Az ikon számomra beleilleszkedik azoknak a projekteknek a sorába, amelyeket művészek mások helyett csinálnak. Mert azok, akiknek kéne, nem csinálják. Ez a szociológiából és játékelméletből jól ismert „a hiányzó hős csapdája“: az a helyzet, vagy lelkiállapot, amely valamilyen úton-módon megakadályozza egy közösség tagjait, hogy annak ellenére megtegyenek valamit, hogy a tett tőlük minimális áldozatot követelne, és a közösségnek pedig nyilvánvalóan nagy hasznot hajtana.

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány