AJÁNLÓ

Bori Bálint, Lábas Zoltán
2 és fél – nem gond
című közös kiállitásukon a művészet legfontosabb aspektusát demonstrálják: szánjunk irracionálisan sok időt egyetlen dologra. Ebben az esetben ez a dolog az óra. Mindketten Berlinben élő képzőművészek, korábban az INDIGO csoport tagjai. Bori Bálint leginkább fényenergiáival működő zenélő szobrairól ismert, míg Lábas Zoltán díszlettervezői munkásságáról, de sokan ismerik az Umraum igazgatójaként is.
2B Galéria,1092 Budapest, Ráday utca 47.
a kiállítás megtekinthető július 26-ig


 

 

Miklós Erdély und die Indigo Gruppe, Georg Kargl Box

A Kisterem kisebb szakmai szenzációt (rengeteget írtak róla a szakmai fórumok, ezért én csak röviden) váltott ki azzal, hogy májusban először nyílt mód arra, hogy kereskedelmi galériában Erdély Miklós (és Indigo) műveket lehessen vásárolni. Most, egy újabb meglepetésként a Kisterem a pesti Erdély Miklós
és az Indigo című kiállítást Bécsbe viszi.
Georg Kargl 1040 Wien, Schleifmühlgasse 5
a kiállítás megtekinthető augusztus 23-ig

Braco Dimitrijević retrospektív kiállítása a Ludwig Múzeumban
,


Braco Dimitrijević, The Casual Passer-By I Met at 3.01 pm, Philadelphia, April 9

Braco Dimitrijević szarajevói születésű francia művész az 1970-es években vált nemzetközileg ismertté Casual Passer-by  című sorozatával. Hatalmas méretűre nagyított, ismeretlen emberekről készített portréfotói közterületeken, épületek homlokzatán jelentek meg, rámutatva a hétköznapi ember történelmi szerepére, jelentőségére.

2007 a kiállítás megtekinthető szeptember 14-ig
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=339687

Kieselbach Tamás(szerk.):. Időről időre. 1985
Bodor Ferenc és Lugosi Lugo László fotósorozata az Ipaművészeti Főiskolán. Kieselbach Galéria. Budapest 2007. Bodor Ferenc és Lugó 1985-ben lefotózták az év egyik hatalmas buliján résztvevők egy részét. Ebből az albumból megtudhatjuk, hogyan nézett ki a az 1985-ös bulizó ifjúság. Mi válik láthatóvá akkor, ha múltként kezeljük a jelent? A kontextus elmúltával vajon mit fognak észrevenni a mi korunkból?
A legjobb ajándék!

http://www.kieselbach.hu/

Lei Benben – Elek Judit Katalin – Enikő Hangay: 1day1photo 

A Liget Galéria másodszor veszi be a Műcsarnokot és csinál szimultán kiállítást a Menű Pont (azelőtt Cipó) Galériával. Egy nagyon kicsi intézmény egy nagyon naggyal. Ja, hogy közülük melyik melyik? Szempont kérdése. Várnagy Tibor maga is naponta fényképez, fölfedezte magában a fotoblog életérzést, és a nagyszerű Liget site mellett saját fotoblog oldalakat is működtet. A kiállításon, több mint 100 fotó és több vetített anyag mutatja be a 2006 decembere óta készített mintegy 1500 kép belső összefüggéseit. 
Liget Galéria – Menü Pont Galéria
1day1photo: printing – Liget Galéria

1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5. Sz-H: 14:00-18:00 1day1photo: uploading – Menü Pont Galéria / Műcsarnok 1146 Budapest, Hősök tere
a kiállítások megtekinthetők július 31-ig.

(különleges ajánlat művészeti íróknak)
Még eddig senki nem írt a művészeti sajtóban elemzést Nagy Kriszta sokakban botrányt okozó fellépéséről a kertévés Fábry-show-ban.


 

 

© 2023 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány