AJÁNLÓ


No Art – Najmányi László műve

Szimpátia-tüntetés a LABORért
2008. június 27-én, pénteken 11 órától estig
LABOR, Budapest V. ker. Képíró u. 6.

A feltörekvő politikusok szívesen használják önmaguk fényezésére a művészeket, kultúrát, művészetet, de amint hatalomra jutnak eldobják őket, mint a használt papírzsebkendőt, vagy óvszert. Jó lenne egyszer látni, hogy művészek zárnak be pártirodákat, lakoltatják ki belőlük a pereputtyot. Sajnos azonban eddig ennek csak az ellenkezője történhetett, a politika radírozott le a föld színéről népszerű kulturális intézményeket. Művészet és kultúra ellenességükben a pártok egyformák. Most az ambíciózus Rogán Antal belvárosi polgármester szabadította rá fekete seregeit kerülete kulturális intézményeire. Az V. kerületi Önkormányzat döntése értelmében 2008. június 30-án véglegesen ki kell költöznie a Képíró utca 6. szám alóli helyiségből az ott 1994 óta működő egykori Stúdió Galériának, amit 2007 szeptembere óta Labor néven közösen működtet a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület és a Magyar Képzőművészeti Egyetem. Ha a LABOR felszámolásával nem értesz egyet, gyere el június 27-én pénteken 11 órára a Képíró utcai galériába, és mutasd meg, hogy nem közömbös számodra a kultúra sorsa! Jelenléted a kulcsa annak, hogy az ügy híre eljusson a döntéshozókig! Hallasd a hangod annak érdekében, hogy a kortárs képzőművészetet, az életet megnemesítő kultúrát érintő ügyekben ne lehessen visszhangtalanul pusztító döntéseket hozni!

Kontakt:
Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület
http://studio.c3.hu
studio@c3.hu
06-1-342-5380
06-70-324-4748


VideoTriptych (Father, Son, Holy Ghost) – Najmányi László műve

crosstalk
Video Art Festival Budapest
2008. június 25-29.
Helyszín: Gödör Klub, V. kerület, Erzsébet tér
Megnyitó: 2008. június 25-én, este 8 óra

A LABOR-hoz hasonlóan a belvárosi polgármester seregeinek ostroma alatt álló, büfétlenített Gödör Klubban kerül megrendezésre a 2008-as Crosstalk Video Art fesztivál. Bár a Gödör büféjének személyzete nemzetközileg híres volt művészetéről, amellyel a megrendelésüket feladni váró vendégek figyelmét el tudta kerülni, maga a politikai kaszt belharcainak következtében keletkezett bombatölcsérbe telepített Gödör Klub sok érdekes kulturális, művészeti eseménynek adott eddig otthont. A Crosstalk Video Art művészeti fesztiválsorozat célja, hogy megismertesse, megszerettesse és terjessze a videoművészetet a kriptokulturális potenciális célközönség négyszögesülő körében. A fesztivál öt napján vetítések, szakmai előadások és zenei programok váltják egymást este 7 órától késő éjszakáig a Gödör parkban.

http://www.crosstalk.hu/home.html

Kontakt:
Török Adrien
adrien.torok@gmail.com
Claudia Martins
claudia.martins@crosstalk.hu

VoodooTriptych – Najmányi László műve

Voodoo Funk
Frank bakelit archeológus blogja
http://voodoofunk.blogspot.com/2008/02/vodoun-2008.html

A paranoia a 21. század Magyarországán nem betegség, hanem a legmagasabb fokú éberség jele. Biztos lehetsz abban, hogy ezen a toxikus mocsárrá vált alpári kolónián nincsenek barátaid. Itt bárki bárkit bármikor kifoszt, kinyír, elárul. Ha nem tenné, maga válna áldozattá. Ezért leghelyesebb, ha csak akkor hagyod el bunkered biztonságát, ha fizetnek érte, de akkor is csak szkafanderben, páncélzatban, testőrséggel. Az Internet biztonságos hely, szabadon barangolhatsz rajta védőfelszerelés és a harcművészetek ismerete nélkül. Mindig szívesen lát a korábban a berlini Soul Explosiont és a New York-i Vampyros Lesbos-t vezető Frank bakelit archeologus afrikai digging utazásait dokumentáló Voodoo Funk blogja. Frank régi, obskurus funk lemezek és voodoo kegytárgyak után kutatva járja az állomáshelyednél jóval kevésbé sötét Afrikát. A blogon Frank nagylelkűségéből letölthető, ritka zenék és tanulságos fényképek egész kincsestárát találod, amelyek segítik majd túlélned küldetésed magányát.

 

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány