AJÁNLÓ


Életképek az Impexből. Fotó: Zólyom Franciska


Nem kacsák vagyunk egy tavon, hanem hajók a tengeren

Kiállításmegnyitó: Trafó Galéria 2008. április 22. 19 óra

A 2006 vége óta működő IMPEX – kulturális szogláltató „hivatalos“ székhelye eddig a 8. kerületi West Balkán volt. De ezzel egyidejűleg számos más helyszínen is létezett: így például művészek, építészek, kurátorok, kritikusok és érdeklődők fejében, a budapesti, varsói, berlini közbeszédben. A jelenleg stabil hely nélkül operáló IMPEX  által rendezett kiállítás szerkesztés alatt álló könyvként értelmezi a Trafó Galéria terét. A látogatók gondolatok, tervek, projektek rendezetlen, több szinten összekapcsolható halmazával, egymással és természetsen régi ismerősökkel is találkozhatnak. A június 1-ig nyitva tartó kiállítás első keretrendezvénye, Szerdahelyi Lili workshopja április 29-én lesz. www.napklub.hu, http://zofi.hu

Filmek a Balázs Béla Stúdió archívumából

Filmvetítés: 2008. április 22., Kino Arsenal, Berlin, 19 óra
A Balázs Béla Stúdió a berlin biennále Mes nuits sont plus belles que vos jours éjszakai programja keretében válogatást mutat be az úgynevezett Budapesti iskola fikcionális és dokumentarista elemeket ötvöző alkotásaiból. A 2006 óta a budapesti Műcsarnokban múködő filmarchívum kutatók számára egyeztetés alapján látogatható!

Kelet-európai buli Merlin Budapest, 2008. április 26.
„Szeretem a zenét, mert … futballistaként sohasem vittem volna semmire“, mondja a brightoni származású DJ Format (UK), aki Budapesten halált megvető bátorsággal néz majd  szembe a bakelitpiacok kelet-európai gyöngyszemeit, az autentikus lengyel, bolgár és csehszlovák életérzés lemezeit pörgető hazai DJ-kel és a kelet-európai lemezakcióthriller keretében lejátsza regionálisan idevágó szettjét.

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány