AJÁNLÓ

Designboom

Dizájn hírek, interjúk, pályázatok,  kritika, beszámolók eseményekről, linkek, fotók egy angol nyelvű szájton, a Designboom.com-on. A hírek a világ minden pontjáról érkeznek, a rengeteg interjú közül az első 2000-ből, a legutóbbi 2007 végéről származik. A legfrissebb, még nem lezárt pályázat címe Crystal Vision, és a Designboom.com a Swarovskival együtt hirdette meg dizájnerek számára, többezer eurós fődíjjal. A History és a Contemporary rovatban kiállításajánlók rövid leírásokkal, kisebb írások történeti és kortárs témákról. 

www.designboom.com

Pilobolus

Árnytáncosok – egy hátulról megvilágított vászon mögött mozog végig egy koreográfiát egy csoport táncos. Az árnyjátékban a táncosok mozgása egy élő, változó, egységes, vetített képpé áll össze.  Biológia, tánc, szimbiózis, élettelen kapcsolódások leképezése élő testekkel, mérnöki precizitású látványtervezés – és az itt bemutatott esetben reklám is. Az amerikai  Pilobolus csoport (a szimbiózisra utaló név név egy főként tehénürülékben élő gombafajtát jelöl) ‘70-es évek óta működik.

3B a 2B-ben

Április 5-ig állít ki a budapesti 2B Galériában (Ráday u. 47) Berhidi Mária, Imre Mariann és Szíj Kamilla. Organikus és élettelen anyagok társításából, különböző anyagminőségek együttes megjelenítéséből áll össze, idéződik meg egy természeti kép Berhidi Mária installációjában. Szíj Kamilla nagyméretű, papír-karcai meditatív tárgyak, végtelen rétegződésű és változatosságú történések, Imre Mariann papíralapú hímzéseiben pedig leheletfinomságú anyagok emelkednek a végtelen türelmű kézimunka nyomán egy másik dimenzióbeli, szellemi minőséggé.


FKSE beszélgetések

Idén 50 éves a Fiatal Képzőművészek Stúdiója. A héten ebből az alkalomból négy este beszélgetések voltak/vannak a Budapest Rottenbiller u. 35. szám alatt, este 6-tól. A még hátralévő program: Rövid filmek és videók archívumából Bevezető, válogatás: Szilágyi Kornél; március 28., péntek: A készülő gyűjtemény-katalógust mutatja be Beöthy Balázs és Fenyvesi Áron.

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány