Ajánló

Christus Maximus

Ha január vége és Budapest, akkor a Filmszemléről lehet mindenütt hallani –  a tranzitblogon is ezzel kezdeném a heti programajánlót. Egy rövidfilmet ajánlanék, melyet most pénteken mutatnak be a Bem Moziban.

Puzsér Róbert és Gödri Bulcsu társadalom kritikus áldokumentumfilmje mindössze 24 perc. A Christus Maximus a teleshop műfaji sajátosságait szem előtt tartva nem csupán a direkt marketing hétköznapi hazugság-gyakorlatára irányítja rá a figyelmet, de a nonkomformista karrier- és businessegyházak televíziós nyomulását is leleplezi – igéri a szerzőpáros.

Puzsér Róbertnek a filmek ürügyén egy rádióműsora is fut minden szombaton és vasárnap délután a Radiocafé 98.6-on.

Puzsér Róbert és Gödri Bulcsu: Christus Maximus
2009 január 30 péntek.
Bem Mozi, 1023 Budapest, Margit Krt. 5/b

ikOn nap 2009

Lesz megint ikOn buli, pontosabban születés nap a Műcsarnokban! Az ikOn egy olyan internetes szolgáltatás, ahol nyilvánosan hozzáférhető az épp aktuális illetve  tervezett magyarországi képzőművészeti események jegyzéke. Az idei program a művészeti fórumokat veszi górcső alá: az internetes médiumok (blogok, fórumok, videomegosztók) milyen hatással vannak a hagyományos publicisztikára. Egy (torta) konferencia és az azt követő buli kapcsán a magyar kortárs képzőművészeti élet számos meghatározó szereplőjével találkozhat a nagyérdemű.

ikOn nap
2009 február 26, csütörtök, Műcsarnok.
Műcsarnok, 1146 Budapest, Dózsa György út 37.

Fischer Judit önálló kiállítással jelentkezik az FKSE galériájában

Ez azért fontos hír, mert jó tudni, hogy min dolgozik Fischer, ha épp nem a Szájjal és aggyal festők világszövetségével kollaborál. Ha valaki esetleg nem ismerné a tehetséges fiatal festő munkáit, mindenképpen menjen el a február közepéig nyitva tartó kiállítására. Kedvcsinálónak a művész munkáit bemutató blogot is ajánlanám.
 

Fischer Judit: Kisbetűs élet című egyéni kiállítása
2009 január 27. – 2009 február 21.
Stúdió Galéria, Budapest, 1077 Rottenbiller u. 35



Muntadas a Deák Erika Galériában

Most szombaton zár be a kiemelkedően fontos kortárs képzőművész, Antoni Muntadas kiállítása, melynek egy kortárs kereskedelmi galéria adott otthont Budapesten. Muntadas többféle médiummal dolgozik: fotó, video, szöveges publikációk, internet és multimediális installációk. Művészeti érdeklődése olyan gyakran idézett elméleti kérdésekből építkezik mint a privát és a nyilvános szféra tradícionális felfogásának a kritikája, vagy a tömeg média manipulatív működésének a felülvizsgálata. Muntadas tevékenysége mindezen problémák kreatív újrafogalmazásának egy fontos példája.

Muntadas nem először járt Magyarországon:

http://hu.tranzit.org/

http://www.ludwigmuseum.hu

Muntadas: Helyzetek
2008 december 18 – 2009 január 31.
Deák Erika Galéria: 1061 Budapest, Jókai tér 1.

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány