A 2012-es Katalizátor-díj videókampányának első részében Lázár Eszter kurátor beszél az együttműködésen alapuló projektekről

A 2012-es Katalizátor-díj a kortárs kultúrát ellehetetlenítő magyar kulturális politikai helyezetre reagálva, ezzel kapcsolatosan szeretne vitát kezdeményezni az önszerveződés hívószavának segítségével. Az alapító tranzit.hu kortárs képzőművészeti egyesület, olyan művészeti, kulturális és politikai projekteket, vagy akadémiai kutatásokat szeretne díjazni, melyek formai vagy tartalmi hozzájárulást képviselnek az önszerveződés kérdésében.

A tranzit.hu által alapított Katalizátor-díj 2012-es díjazottjainak kiválasztása nyílt jelölés útján történik. Jelölni a katalizatordij2010.blog.hu oldalon lehet 2013 január 20-ig. A kampány első témafelvető videójában Lázár Eszter kurátor beszél a 2000-es évek művészeti világának gyakori jelenségéről, az együttműködésen alapuló projektekről. A Katalizátor-díj díjazottjai egyenként 500.000 Ft díjazásban és a Société Réaliste művészcsoport által tervezett díjban részesülnek.

Díjkiosztó: 2013, január 25. péntek, 19.00 óra
Elefánt zenekar minikoncert és slam poetry Kemény Zsófi, Simon Márton és Saiid (AKPH) részvételével.
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
1027, Budapest, Jurányi utca 1-3.

© 2024 Tranzit Hungary Közhasznú Egyeslüet

A tranzit program fő támogatója az Erste Alapítvány